Beleef de chemie op emmtec Industry & Businesspark in Emmen

Ben jij nieuwsgierig naar kunststoffietsen, de eerste beweegbare klapbrug van biocomposiet ter wereld, plastic flessen van 100% afbreekbaar materiaal en biobased kunststofdraden voor 3D-printing? Kom dan op zaterdag 26 september naar de Dag van de Chemie op het emmtec Industry & Businesspark in Emmen. Hier ontdek je alles over de ontwikkelingen in de (groene) kunststoffen, biocomposieten en vezels & garens.
Samen met Green PAC, Stenden  en Drenthe College  stelt  emmtec Industry & Businesspark haar deuren open en presenteert de chemie in en rond Emmen.

Bezoekers krijgen een rondleiding over het unieke industriepark met innovatieve bedrijven werkzaam in de (groene) chemie en kunststofsector. Op de informatiemarkt laten bedrijven als DSM, Teijin, API en Innofil3D geïnteresseerden kennismaken met hun dagelijks werk.  Daarnaast kunnen bezoekers o.a. een kijkje nemen bij Bonar, een toonaangevende producent van hoogwaardige technische textielen en specialistische constructievezels, en op het Stenden Lab. Op het lab worden proefjes gedemonstreerd  door studenten van Drenthe College en Stenden Hogeschool en kunnen bezoekers zelf meedoen.

Locatie
emmtec Industry & Business Park
Eerste Bokslootweg 17
7821 AT Emmen

Informatie over evenement

Openingstijden:
Leeftijdsgrens:
Vooraf aanmelden:
Zie ook:
10.00-15.00 uur
Geen
Nee, er is wel identificatieplicht
www.dagvandechemie.nl


Ontdekarrangement Groene Chemie

In samenwerking met regiomarketing ‘Emmen. Maak het mee!’ is een speciaal ontdekarrangement samengesteld. Ga voor meer informatie en aanmelden voor het ontdekarrangement naar de website: http://www.emmenmaakhetmee.nl