Cumapol

Cumapol Emmen richt zich voornamelijk op het regranuleren, compounderen, kristalliseren en hoog condenseren van virgin en gerecyclede PET specialiteiten. Begin 2013 heeft Cumapol goedkeuring gekregen van de European Food Safety Authority (EFSA) dat de gemaakte producten uit gerecycled materiaal direct in contact mogen komen met voedsel.
Directeur Marco Brons: “Cumapol richt zich op het ontwikkelen van toepassingen waar gerecycled materiaal in gebruikt kan worden. Maar dat is niet het enige. Bij Cumapol werken we naast recycling ook aan het ontwerp van producten zodat die beter gerecycled kunnen worden.”

En waarom bij het netwerk? Brons: “Vanuit Cumapol zetten we in op verschillende innovaties in de (groene) vezelchemie. Zo werken we bijvoorbeeld aan gemodificeerd rPET voor toepassing in menuschalen, spuitgiet toepassingen en volledig recyclebaar PET tapijt. Daarnaast hebben we samen met o.a. het bedrijf BioBTX gewerkt aan het maken van een polyester met dezelfde eigenschappen als het traditionele PET, alleen zonder het ingrediënt aardolie. We zijn naast recycling dus ook bezig met het ontwikkelen van de groene chemie in de regio en daarbuiten en dat past naadloos bij de doelstellingen die SUSPACC en haar leden nastreven.”

Meer weten over Cumapol? Bekijk onderstaand filmpje van Emmen. Maak het mee! of bezoek hun website.