Drentea Office Furniture, Focus on Responsibility

Drentea ontwerpt en produceert moderne bureau- en opbergsystemen voor zakelijk gebruik. Kwaliteit en duurzaamheid staan daarin voorop. Vanuit de cultuur van een familiebedrijf heeft Drentea een stevig fundament van respect en aandacht voor de omgeving. Bijdragen aan het milieu, aan diversiteit en aan gezondheid is voor de onderneming een vereiste. Marketing & Business Developer Erik Luisman: “Drentea ontwikkelt duurzame producten en diensten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de werkomgeving van mensen. Bij Drentea leggen we onze focus daarom op het nemen van verantwoordelijkheid. We waarborgen de herbruikbaarheid van onze producten en grondstoffen en streven naar het elimineren van afval. Wij willen hierin een voorloper rol hebben en fungeren als inspirerend voorbeeld.”

Drentea ontwerpt en produceert al meer dan 60 jaar producten met een unieke vormgeving en een duurzame kwaliteit. Nog steeds staat deze aanpak aan de basis van hun productontwerp. Daarnaast worden alle producten geproduceerd in Nederland in eigen moderne productiebedrijven onder de beste arbeidsomstandigheden.

En waarom bij het netwerk? Luisman: “In samenwerking  met anderen willen we ontdekken hoe we toekomstige producten van Drentea nog duurzamer kunnen maken, zonder in te leveren op kwaliteit en levensduur. Vandaar dat deelname aan het bedrijvennetwerk SUSPACC een logische stap voor ons is. ” En wat moet het opleveren? Luisman: “Met ons lidmaatschap willen we ten eerste bijdragen aan het vormen van een consortium die de duurzame bedrijfsactiviteiten in de regio Zuidoost-Drenthe zichtbaar en herkenbaar maakt. Ten tweede biedt het netwerk als groot voordeel dat ze sparringpartner zijn voor overheden, kennisinstellingen en, internationaal gezien, het Biobased Industries Consortium. In beide gevallen draagt dit positief bij aan de activiteiten die we als bedrijf ontplooien.”

Meer weten over Drentea? Bekijk het filmpje van Emmenmaakhetmee of bezoek dan hun website.