Machinefabriek Emmen

Directeur Derk Jan Weeke is met Machinefabriek Emmen werkzaam in de staalmarkt. Hij timmert met compagnon Harm Veenstra flink aan de weg in infrastructuur, milieutechniek en industrie. Binnen infra is hun bedrijf gespecialiseerd in bruggenbouw. Duurzame oplossingen zijn in de staalmarkt nog niet vanzelfsprekend, maar Derk Jan wordt gedreven vanuit idealen en dat ziet hij meer en meer gebeuren in deze markt. Derk Jan: “Wij spelen steeds vaker in op duurzaamheid. Het is vaak wel een kwestie van pionieren en zoeken. Vandaar dat we onder andere partnerships zoeken in de markt. Prachtig voorbeeld hiervan is onze deelname binnen het bedrijvennetwerk SUSPACC. Daarin zijn we lid en ben ik daarnaast penningmeester van het bestuur.”

En wat is volgens jou het voordeel van deelname in het netwerk? Derk Jan: “Het bedrijvennetwerk biedt ondernemers uit het MKB de mogelijkheid om gemakkelijker samenwerking te zoeken. Maar dat is niet het enige. Het netwerk is een spreekbuis richting overheden en kennisinstellingen, heeft een volwaardig lidmaatschap voor het Biobased Industries Consortium (Europees) en draagt bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van haar leden.”

Meer weten over Machinefabriek Emmen? Bekijk dit filmpje van Emmenmaakhetmee of neem een kijkje op de website van de Machinefabriek Emmen.