SNN komt met nieuwe subsidieregeling voor innovatieve MKB-ers

Vanaf 2 november kunnen Drentse, Friese en Groningse MKB-ers aanspraak maken op een nieuwe subsidieregeling van SNN.  Het gaat om de zogenaamde VIA subsidieregeling. VIA staat voor Versneller Innovatieve Ambities en stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het midden-en kleinbedrijf. De regeling richt zich op onderzoek- en ontwikkelingsprojecten. Binnen de VIA is een apart budget voor projecten die een bijdrage leveren aan CO2-reductie. Samenwerkingsprojecten van meerdere mkb-ers worden extra gestimuleerd door een hoger subsidiepercentage.

Subsidie is mogelijk voor het inschakelen van een onafhankelijke organisatie en materialen van prototypes.

Doel van de regeling
De VIA heeft als doel valorisatie en innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland te stimuleren en een bijdrage te leveren aan CO2-reductie. Door het subsidiëren van innovatieve projecten worden ondernemende mkb-ers aangemoedigd om zich economisch te ontwikkelen op bedrijfsniveau met -bij voorkeur- positieve gevolgen voor de regio. Denk aan economische ontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en ontwikkeling van werkgelegenheid in Noord-Nederland.

Doelgroep
Ambitieuze mkb-ondernemers met oog voor innovatie die gevestigd zijn in Noord-Nederland en daar ondernemingsactiviteiten uitvoeren.

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt voor een activiteit die zit op de ontwikkeling van een nieuw product, dienst of procedé en daarnaast een bijdrage levert aan één of meer van de volgende maatschappelijke uitdagingen:

  • zekere, schone en efficiënte energie
  • schone, veilige watervoorziening
  • gezondheid, demografie en welzijn
  • voedselzekerheid, duurzame landbouw en bio-economie

VIA versus MIT
De VIA is afgestemd op de MIT-regeling Noord-Nederland. De MIT-regeling Noord-Nederland had als doel innovatie bij het mkb te stimuleren door het subsidiëren van innovatie-adviesprojecten en haalbaarheidsprojecten. Een vervolgproject van zo’n haalbaarheidsproject is mogelijk een project waarvoor subsidie middels de VIA kan worden verkregen.

Opening subsidieloket
Het subsidieloket gaat op 2 november 2015 open. Vanaf deze dag kunnen aanvragen worden ingediend. Zie verder www.snn.eu/VIA.