Succesvolle deelname Dag van de Chemie Green PAC COCI

Zaterdag 26 september 2015 vond in Emmen de Dag van de Chemie plaats op het emmtec Industry & Business Park. Vanuit de samenwerking binnen Green PAC COCI konden bezoekers zelf ervaren op welke manier er werk wordt gemaakt van de groene chemie in Drenthe. Tijdens de dag was een leuk programma vol inspiratie, informatie en innovatie samengesteld.

Het was de eerste keer dat vanuit de Green PAC COCI samenwerking bedrijven meededen aan de landelijke Dag van de Chemie. Stenden Hogeschool, emmtec Industry & Businesspark, Drenthe College en bedrijven als DSM, Teijin, Innofil3D, API en Bonar hebben de dag gebruikt om te laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van (groene) kunststoffen, biocomposieten, vezels en garens. De belangstelling was dan ook groot. Met ruim 220 bezoekers was de Emmense Dag van de Chemie een succes!

Rondleiding over emmtec terrein
Bezoekers kregen een rondleiding over het emmtec terrein en konden een uniek kijkje nemen op dit bedrijvenpark met innovatieve bedrijven werkzaam in de (groene) chemie en kunststofsector. Op de informatiemarkt lieten de bedrijven geïnteresseerden kennismaken met hun organisatie, hun slimme producten en productieprocessen. Daarnaast konden bezoekers o.a. een kijkje nemen bij Bonar (een toonaangevende producent van hoogwaardige technische textielen en specialistische constructievezels) en op het Stenden Lab. In het praktijklaboratorium van Stenden werden proefjes en demonstraties door studenten gedaan en gegeven en konden de jonge bezoekers zelf meedoen.

Voor alle partijen was de Dag van de Chemie een succesvolle ervaring, die in de toekomst zeker een vervolg krijgt.